frate vento et aere

2013.12.29. 12:48 sourreal

parasztvakítás

ha egy hollywoodi film szereplőinek 99,7%a csíkszemű az még önmagában véve nem baj. sőt.

ha viszont annak a hollywoodi filmnek, aminek 99,7%a csíkszemű ez a 99,7%nyi csíkszemű szereplője csak díszlet, az azért elég ciki. 

VISZONT javára írható, hogy a történet szintjén japánban játszódó, valójában jórészt nálunk forgatott filmnek a történet szintjén japán szereplőit valóban jappók alakították - ellentétben mondjuk az egy gésa emlékirataival, ami azért lett bukta japániában, mert a kispajtások nehezen vagy egyáltalán nem tolerálták, hogy a fő(bb) szerepeket hitvány gaidzsinekre osztották, mint ziyi zhang, michelle yeoh meg gong li... bezzeg az utolsó szamuráj, az befutott. 

tehát ez a 47 ronin legnagyobb hibája, nem a vacak koreográfiák vagy a buta játék. 

(és amikor a csak látványos, de nem hű jelmezekre gondolok, akkor eszembe jut az is, hogy vajon azért tettek bele fantasy elemeket, mert azt gondolták, hogy így majd kevésbé lesz komolyan vehető, és minden hűtlenséget elkövethetnek, vagy mert ettől rá lehet húzni a 3Dt, ami behúzza a népet? egyik sem elég jó kifogás egy ilyen gyehenna, gyatra munkára)

1 komment

Címkék: film


A bejegyzés trackback címe:

https://sourreal.blog.hu/api/trackback/id/tr795715873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása